“Week van de toegankelijkheid 2020”

Anders dan anders

Dit jaar is alles anders. Door de coronacrisis vindt het leven veel meer thuis en online plaats; ook nu veel coronamaatregelen versoepeld zijn. We kunnen weer meer naar buiten, mogen elkaar ontmoeten, maar moeten ons daarbij wel houden aan de regels van de 1,5-metersamenleving.

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen blijven veel activiteiten en initiatieven online doorgaan. En omdat online meedoen net zo belangrijk is als meedoen in de fysieke samenleving, focust de Week van de Toegankelijkheid dit jaar op digitale toegankelijkheid. Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een (visuele) beperking, volledig gebruik kunnen maken van websites en apps. Iedereen moet informatie die op websites of in apps te vinden is, kunnen lezen of beluisteren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van diensten die via het internet aangeboden worden. Online een paspoort aanvragen, je rijbewijs verlengen, je belastingaangifte indienen, iets kopen in een webwinkel, online vergaderen, online televisie kijken, samen beeldbellen, online een bibliotheekboek reserveren of een maaltijd bestellen: digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen online volledig mee kan doen.

Tijdens de week van toegankelijkheid die plaatsvindt tussen 5 en 9 oktober 2020, worden verschillende (digitale) activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan: symposiums, online bijeenkomsten, workshops etc. Klik op de link hieronder om een actuele lijst te zien van alle (georganiseerde) activiteiten.

Waar is wat te doen?

Wilt u zelf een activiteit organiseren? Klik dan hier om u via de site aan te melden of stuur een mailtje naar de organisatie: info@weekvandetoegankelijkheid.nl

 

 

 

Scroll naar top
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten