De gebruikersadviescommissie: belangenbehartiging van blinden en slechtzienden.

Op initiatief van Jan Huybers, voorzitter van de vereniging “Zichtbaar!” te Veldhoven en Han de Waard, directeur / eigenaar van slechtziend.nl is medio oktober 2017 de gebruikersadviescommissie in het leven geroepen.

De vereniging Zichtbaar! is een vereniging van en voor mensen met een visuele beperking. Zij stelt zich ten doel om mensen met een visuele beperking met elkaar in contact te brengen zodat zij onderling ervaring en kennis uit kunnen wisselen. Periodiek worden er voordrachten gehouden over onderwerpen die voor de leden van belang kunnen zijn. Tevens worden enkele malen per jaar ontspanningsactiviteiten georganiseerd afgestemd op de belangstelling en mogelijkheden van de leden.

Slechtziend.nl is distributeur van hulpmiddelen voor mensen met een visuele handicap. Tevens is het een platform (in ontwikkeling) waar kennis gedeeld wordt door en voor visueel beperkten.

Door gezamenlijk de handen ineen te slaan kan er meer en beter gekeken worden naar de wensen van deze doelgroep, zodat de hulpmiddelen op de behoefte van gebruikers aangepast kunnen worden.

De doelstelling van de gebruikersadviescommissie betreft met name: Het (her)beoordelen van hulpmiddelen.

Hierbij zijn een aantal aspecten van belang. De belangrijkste aspecten zijn:

-Doet het hulpmiddel wat het hoort te doen?

-Bruikbaarheid

-Ergonomisch gebruiksgemak

-Voor- en nadelen

-Vervanging voor andere hulpmiddelen

-Prijs / prijs-kwaliteit.

-Gemak van de gebruikershandleiding.

-Garantietermijn / voorwaarden

-Duurzaamheid product

Het ligt in de lijn van verwachting dat, door oprichting van de gebruikersadviescommissie, beter ingespeeld kan worden op de wensen van visueel beperkten.

Meer informatie verschijnt binnenkort op de website, of abonneer op de slechtziend.nl nieuwsbrief zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

Toegankelijkheid opties

Scroll naar boven
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten