Evenementen

Online evenementen

Slechtziend.nl organiseert  regelmatig online evenementen in de vorm van een webinar  

bent u geïnteresseerd in één of meerdere onderstaande onderwerpen? Door op onderstaande knop te drukken kunt u zich aanmelden voor uw favoriete onderwerp(en). De webinars vinden in de middag plaats. Als u er niet bij aanwezig kunt zijn, kunt u het webinar terugkijken via Youtube. Houdt onze sociale media kanalen in de gaten voor meer informatie en meer evenementen.   

 
  • 29 april 2021:  televisie kijken met slecht zicht

In dit webinar worden de meest relevante mogelijkheden voor televisie kijken als je slechtziend of blind bent besproken. Is er iets mogelijk met de zorgverzekering? En past een GObox(gesproken) mij beter of toch liever een VO-box(vergroting)? Naast deze populaire hulpmiddelen worden ook tips en ervaringen vanuit onze ervaringsdeskundige Fleur gedeeld. Ben jij ook benieuwd naar wat er voor jou mogelijk is om optimaal televisie te kijken? Schrijf je dan in voor ons eerstvolgende webinar!

  • 24 juni 2021: telefoneren met slecht zicht.

Twijfel jij nog tussen een eenvoudig toestel of een geavanceerder toestel met spraak ondersteuning? In dit webinar komen alle mogelijkheden aan bod. Van een simpel GSM om mee te bellen en SMS-en tot aangepaste software op uw telefoon. Toch benieuwd naar ervaringen en tips? Ook die komen naar voren in dit webinar, want onze ervaringsdeskundige Fleur deelt dit graag met jullie!

  • 23 september 2021: vergroting of spraak, wat past mij?

Ben je al langere tijd aan het klungelen met het lezen van je post of krant? Misschien is het dan tijd voor het gebruik van een loep. Naast alle soorten en maten die voorbij komen, legt Fleur ook uit hoe wij adviseren op model en mate van vergroting. Is alleen vergroting niet voldoende of prettig? misschien is een combinatie met spraak dan wat voor je? Je zoekt het samen uit met Fleur.

  • 25 november 2021: van A naar B met slecht zicht

Met een slecht zicht is navigeren en oriënteren soms erg lastig. Vooral op vreemde plekken natuurlijk. Hoe maak je het beste gebruik van apps en oriënterende hulpmiddelen samen? En hoe werkt dat met het openbaar vervoer? Of zijn er andere passende mogelijkheden. Fleur brengt dit alles ter tafel en wie weet leren we van elkaar.

Fysieke evenementen

Regelmatig kunt u ons vinden op verschillende locaties waar wij presentaties houden. Hieronder ziet u waar wij binnenkort te vinden zijn:

  • Momenteel geen fysieke evenementen gepland.

Inschrijf formulier online webinars

Aanmelding online webinars
  • Mocht u vooraf al vragen hebben over het onderwerp van een webinar. Kunt u die hieronder stellen. Dan behandelen wij deze tijdens het webinar.
Scroll naar top