Aanvullende informatie voor Cocoons Low Vision brillen

[mk_padding_divider size=”40″]

Omdat er veelvuldig vragen komen over de gebruikswijze van de Cocoons Low Vision brillen hierbij aanvullende informatie over ons assortiment Cocoons brillen.

Low Vision Cocoons zijn specifiek bedoeld voor mensen met beperkt zicht. Dat kan zijn ontstaan door een oogafwijking, een ziekte, of tijdens herstel na een oogoperatie. Ondanks de kleurfilters zijn deze Low Vision Cocoons geen zonnebrillen. De bril heeft als doel om door patiënten de hele dag gedragen te worden, zowel binnen als buiten. Low Vision brillen zijn dan ook niet polariserend.

Polarisatie voorkomt verstrooiing van fel (zon)licht, wat handig kan zijn bij situaties waarin schittering gedimd dient te worden. Denk hierbij aan buitenactiviteiten en/of autorijden. Echter: bij situaties met weinig licht werkt polarisatie in veel gevallen nadelig. Doordat objecten minder goed opvallen kunt u zich in de avonduren daardoor lastiger (buitenshuis) oriënteren. Ook bij gelijktijdig gebruik met LCD schermen werken polariserende glazen averechts. Een LCD scherm maakt namelijk ook gebruik van polarisatie en bij een bepaalde kijkhoek kan het scherm dan onleesbaar worden. Om deze reden hebben wij enkel de (niet polariserende) Low Vision Cocoons in ons assortiment opgenomen.

Klik hier naar ons assortiment Cocoons Low Vision brillen.

 

 

[mk_divider style=”single” divider_color=”#dddddd” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

 

 

Toegankelijkheid opties

Scroll naar boven
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten